uitgaan

26 okt 2017, 17:05

Koningin Máxima naar Groningen

Koningin Máxima naar Groningen

Koningin Maxima komt op 14 november naar Groningen. Ze woont de ondertekening bij van een verklaring waarin komt te staan dat alle kinderen in de stad straks muziekonderwijs moeten krijgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Koningin Máxima is, als erevoorzitter van ‘Méér Muziek in de Klas’, op 14 november getuige van de ondertekening van het eerste lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs. Alle negen betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 ieder kind in de stad structureel muziekonderwijs krijgt.

 

Het convenant geeft de afspraken weer hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen in de stad.

 

Paul de Rook, wethouder van cultuur: “Als gemeentebestuur willen wij in samenwerking met alle partijen muziekonderwijs op al onze basisscholen realiseren, want muziek maken is belangrijk. Het maakt kinderen slimmer, creatiever, zorgt voor een betere samenwerking in de klas en de schoolprestaties van leerlingen verbeteren op diverse vlakken. En daarnaast is muziek maken vooral heel leuk.”

 

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal Groningen, en het convenant wordt ondertekend door de bovenschoolse onderwijskoepels van Openbaar Onderwijs Groningen, VCOG en KOC, de Pedagogische Academie en het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen, VRIJDAG, SKSG en K&C.

 

Muzikaal programma

 

In de ochtend van 14 november gaan leerkrachten en leerlingen op de basisscholen in de stad Groningen muzikaal aan de slag met het lied ‘Samen’. Dit lied is speciaal voor deze dag gecomponeerd door het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.

 

Méér Muziek in de Klas

 

Belangrijke partner in de realisatie van het convenant en de feestelijke dag is stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil er voor zorgen dat in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen.

 

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl

(Foto: Maxima bij NPO Radio 4 Klassiek. - Stefan Heijdendael)