uitgaan

17 nov 2017, 09:09

Vier dagen IDFA in Groningen op 23, 24, 25 en 26 november

Vier dagen IDFA in Groningen op 23, 24, 25 en 26 november

Op 23, 24, 25 en 26 november presenteert het Groninger Forum voor de vijfde maal de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen. Groningen maakt zich op voor vier dagen lang de beste, prachtigste, gekste en mooiste documentaires uit alle windstreken, in vele gevallen geflankeerd door inleidingen, Q&A’s en nagesprekken met makers. Op donderdag 23 november wordt het IDFA in Groningen geopend met de film Instant Dreams, over de magie van de Polaroid-foto, in aanwezigheid van de regisseur Willem Baptist.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

IDFA in Groningen 2017

Een van de vaste en hooggewaardeerde programmaonderdelen staat traditioneel gepland op de laatste festivaldag: Audience Favorites. Daarnaast staan er films op het rpogramma over de meest uiteenlopende onderwerpen van onder meer documentaire-meesters Agnes Varda, Frederick Wiseman en de Chinese kunstenaar/activist Ai Weiwei.

 

Een greep uit de totaal 30 titels die in Groningen te zien zijn:

 

  • - Er is een aantal muziekdocumentaires te zien, waaronder Eric Clapton, Life in 12 Bars met een inleiding van Dagblad van het Noorden-journalist Eric Nederkoorn en American Valhalla over rocklegende Iggy Pop.

 

  • - Spielberg, over de persoon achter een van de beroemdste regisseurs.

 

  • - In samenwerking met Akkoord van Groningen en Marketing Groningen is op vrijdag 24 november na de nieuwe film van Al Gore An Inconvenient Truth 2 een gesprek met de mensen achter de duurzame energieleverancier Enie.nl, burgemeester van Ameland Albert de Hoop over Ameland energieneutraal in 2020 en poolonderzoeker op Spitsbergen Maarten Loonen, onder leiding van Anna Gimbrere.

 

  • - Bij de vertoning van Doof Kind zijn regisseur, hoofdpersoon én een doventolk aanwezig.

 

  • - En last but not least is er Beuys, een levendig monument voor de invloedrijke kunstenaar Joseph Beuys met een inleiding door Minerva-docent David Stroband.

 

Ga voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop naar www.groningerforum.nl.