Cultuur & Uitgaan

Knalgele badeendjes nemen Noorderplantsoen over tijdens Duckrace

Vijfduizend knalgele badeendjes die komende zondag allemaal strijden voor de hoogste eer. Wie o wie bereikt tijdens de tweede Duckrace Groningen als eerste de overkant, voortgestuwd door het water van brandweerslangen. En vooral ook: welke gelukkige koper had ingezet op juist dat snelle eendje. Want die gaat er met de hoofdprijs van 1.000 euro vandoor.


Leestijd: 1 minuut

Knalgele badeendjes nemen Noorderplantsoen over tijdens Duckrace
Knalgele badeendjes nemen Noorderplantsoen over tijdens Duckrace

De Junior Kamer Groningen, een netwerkclub voor jonge professionals, organiseert voor de tweede keer de Duckrace in het Noorderplantsoen. Op de eerste Noorderzonzondag wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar is dat KidsUnited, waar kinderen met een handicap kunnen sporten. Die willen het geld gebruiken om hun vorig jaar door de brand verwoeste trainingscomplex weer op te bouwen.

De 5.000 badeendjes zijn onlangs nog weer helemaal schoongemaakt en gesorteerd. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er een eendje mist, terwijl we dat ‘lotnummer’ wel hebben verkocht. Of dat een nummer niet meer leesbaar is”, zegt Sander Benschop van BrandMore Industries. Hij is als Junior Kamerlid een van de organisatoren.

De badeendjes worden verkocht voor een bedrag van 5 euro per eendje. Alle kopers krijgen een roze papieren Duckdollar met daarop het nummer van het eendje waarmee wordt gestreden. De winnaar krijgt 1.000 euro en ook voor de tweede (500 euro) en derde (250 euro) liggen mooie geldbedragen klaar. Verschillende sponsoren hebben daarnaast ook prijzen ter beschikking gesteld.

De eendjes worden zondag 20 augustus om 15.00 uur, midden in het Noorderzongewoel, vrijgelaten via een grote helling. Onder hoge brandweerdruk worden ze richting de finish gedreven, die ongeveer 75 meter verderop ligt. 

Bij de vorige editie van de Duckrace, vijf jaar geleden, werd 16.500 euro opgehaald voor het Prinses Beatrix Kinderziekenhuis. 

Je kunt via deze link eendjes kopen een meedoen met de Duckrace.