uitgaan

22 nov 2017, 09:09

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in De Oosterpoort Groningen

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in De Oosterpoort Groningen

Afgelopen theaterseizoenen gooide ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ hoge ogen bij publiek en pers. De voorstelling is voor het overwegend oudere publiek een feest der herkenning en een eye opener voor wie de jaren zestig niet heeft meegemaakt. Op 6 december komt Johan Derksen met zijn gevolg naar De Oosterpoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met de Haagse band ‘The Clarks’ en de zangers van ‘The Golden Earrings’, ‘The Shoes’, ‘Johnny Kendall and the Heralds’ en ‘The Motions’ zoekt Derksen nog eenmaal de oude fans op in het theater. "Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, aldus de oud-voetballer en groot muziekliefhebber. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel."

De theatervoorstelling ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ is op woensdag 6 december te zien in De Oosterpoort in Groningen. Voor en na de voorstelling stelt Museum Rockart een expositie op, bestaande uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Kaarten zijn te koop via www.pioniersvandenederpop.nl of via www.de-oosterpoort.nl.