uitgaan

15 feb 2018, 11:11

Jeugdtheaterfestival Krokus Kriebels in voorjaarsvakantie

Jeugdtheaterfestival Krokus Kriebels in voorjaarsvakantie

Na Toffe Kastanjes in de herfstvakantie en Wintervuur in de kerstvakantie, is het tijd voor Krokus Kriebels in de voorjaarsvakantie! In de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en het Grand Theatre staan diverse voorstellingen voor de hele familie. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen van het jeugdtheaterfestival georganiseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tussen kunst en kids (3+)
Zondag 25 februari, 11.00 uur in het Grand Theatre
Op de eerste zondagochtend van de voorjaarsvakantie introduceert Grand Theatre een nieuwe activiteit in de Benedenzaal: Tussen kunst en kids. Een ochtend om samen te denken, te praten en te ontspannen. Samen met een filosofe, een theatermaker en een presentator gaan we het op allerlei manieren hebben over het thema Alleen. Het theater verandert in een vrolijke speeltuin waar je lekker kan spelen, met elkaar of in je eentje. Toegang is gratis, graag wel even aanmelden via de website van Grand Theatre.
>Meer informatie en kaartverkoop

Theatergroep Kwatta | De Familie van Nielie barst van liefde! (6+)
Zondag 25 februari, 14:30 uur in de Stadsschouwburg
Daar is ie dan: de Familie van Nielie! Een splinternieuwe familie, met een vader, moeder, broer, zus, oma, een oude hond, een nieuw varken… en de familie wordt almaar groter. De Van Nielies bouwen hun eigen droomhuis, waar plek is voor iedereen. Maar eerst gaat de familie op huwelijksreis. Naar Siberië, want daar zijn beren en ijskoude steppen. Of toch naar Venetië? Alles is mogelijk. Maar wat als er iets misgaat? Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar. Theatergroep Kwatta speelt het eerste deel van een spannend familie-avontuur dat vier jaar gaat duren. Bomvol liedjes, livemuziek en poppen.

DOEN!
Verloren puzzelstukjes, om hoekjes kijken, post naar verre landen… De Familie van Nielie barst van de verhalen. Maar we zijn ook nieuwsgierig naar jouw verhaal. Is jouw familie ook een puzzel? Met hoeveel stukjes? In een bijzonder venster dat aan iedereen een ander uitzicht biedt kan jij al je familieleden een plekje geven. Aanvang na afloop van de voorstelling van Kwatta, duur 45 minuten, maximaal 50 kinderen. Wel even reserveren!
>Meer informatie en kaartverkoop

Gandini Juggling/ Plastic Boom | Water on Mars (10+)
Dinsdag 27 februari, 20:15 uur in de Kleine Zaal, De Oosterpoort
Gandini Juggling behoort tot de voorhoede van het circusvak. Voor ‘Water on Mars’ worden de krachten gebundeld met het Zweedse hitduo Plastic Boom. Op een stuiterende elektronische soundtrack wordt een rollercoaster neergezet waarin kegels, ringen, ballen, kledingstukken, flessen water en wc-rollen door de lucht vliegen. Tapdance doen ze ook en van acrobatiek zijn ze al helemaal niet vies, terwijl chocola een speciale rol speelt in deze nieuwe show van de handige hemelbestormers
>Meer informatie en kaartverkoop

Harlekijn Holland | Alfred J. Kwak & de sneeuwvlok (5+)
Woensdag 28 februari, 14:30 uur in de Stadsschouwburg
Alfred Jodocus Kwak is al vijfendertig jaar razend populair over de hele wereld. Geestelijk vader Herman van Veen schreef en componeerde een spiksplinternieuw spannend symfonisch sprookje: ‘Alfred J. Kwak en de sneeuwvlok’. Hierin waggelt het grappige en muzikale weeseendje opnieuw vrolijk het avontuur tegemoet. Hoog in de bergen ontmoet hij een sneeuwvlok en Alfred vraagt waar zij naartoe gaat. ‘Naar de zee, zij is mijn moeder’, antwoordt het vlokje. Alfred vraagt haar of hij mee mag. “Leuk,” zegt de sneeuwvlok, “we moeten opschieten, ik moet voor zessen thuis zijn, want stel je voor dat ik voor zes uur smelt.”
>Meer informatie en kaartverkoop

Tryater/Karlijn Kistemaker | Een dag uit het knisperende leven van een zakje (4+)
Vrijdag 2 maart, 14.30 uur in het Grand Theatre
Dit is het ritselwoud. Het mobiele natuureducatiecentrum van de bonkige boswachter Frits Rits. Nu maken jullie kennis met al die wonderbaarlijke zaken die de natuur ons te bieden heeft. En als het goed is wordt Frits vandaag ook nog geassisteerd door zijn beeldschone zus Rita. Nu maar hopen dat ze haar zakje bij zich houdt. Want dat zakje is van plastic, en plastic hoort niet in de natuur. Plastic hoort in de bak. De Zweedse snor wil geen plastic aan zijn poeperd voelen en de Franse knakworm moet ervan overgeven. Freek Vonk meets Hans Klok in een bombastische natuurtrip over plastic, hondenkeutels en een groot, groen kijkgat.
>Meer informatie en kaartverkoop

Meneer Monster | Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)
Zaterdag 3 maart, 11.00 & 15.00 uur in het Grand Theatre
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is een hilarische slapstickvoorstelling over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.
11:00 uur >Meer informatie en kaartverkoop
15:00 uur > Meer informatie en kaartverkoop 

Het Zuidelijke Toneel/ BOG / HetPaleis | KID.  (8+)
Zaterdag 3 maart, 15:30 uur & 19:30 uur in Stadsschouwburg (toneel op toneel)
Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn soms nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd? Het Zuidelijk Toneel, BOG. en HetPaleis presenteren met ‘KID.’ twee bijzondere voorstellingen inéén. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet, is niet altijd wat je hoort. BOG. onderzoekt op ongeëvenaarde wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind-zijn.

DOEN!
Wat is echt en wat is niet echt? Is het Jeugdjournaal minder echt dan het acht uur journaal? Kan het zijn dat alles om je heen een droom is? Waarom is fantasie niet echt?
Voorafgaand aan de voorstelling KID. gaan kinderen met hun ouders alvast een actief, opwarmend, theatraal filosofisch vragenspel doen onder leiding van theatermaker en kinderfilosoof Gideon Hakker.
Aanvang 14.30 en 18.30 uur, maximaal 15 mensen per keer. Gratis toegankelijk, wel even reserveren!
> Meer informatie en kaartverkoop

Korzo producties/Bram Jansen & Ryan Djojokarso | Jij bent ‘m (6+)
Zondag 4 maart, 14.30 uur in Grand Theatre
Vijf dansers jagen elkaar op. Ze worden steeds enthousiaster en verliezen zich in talloze variaties van tikkertje. Er ontstaat een speels spel waarin ze samen op zoek gaan naar de regels. Wanneer ben je af? Hoeveel tikkers mogen er zijn? Ga je iemand anders helpen als die in nood is? Jij bent ‘m! is een sportieve en dynamische voorstelling van choreograaf Ryan Djojokarso en theatermaker Bram Jansen waarin de gedragsregels tussen mensen langzaam worden blootgelegd. Uiteindelijk moet iedereen het eens worden over de spelregels, want pas dan kan het echte spelen beginnen. Maar, pas op, want voor je het weet raak je zelf verzeild in dit potje tikkertje!
>Meer informatie en kaartverkoop