Cultuur & Uitgaan

Het Goed en GoudGoed kringloop gaan samenwerken in Groningen

Het Goed en WerkPro hebben een intentieverklaring getekend om samen de kringloopbedrijvigheid in Groningen te versterken. Als partners willen zij op korte termijn een ‘kringloopboulevard’ ontwikkelen in de gemeente Groningen: een winkel van GoudGoed en een filiaal van Het Goed, gevestigd op één locatie of in naburige panden. Door samen te werken verwachten zij in Groningen meer hergebruik en meer meedoen mogelijk te maken.


Leestijd: 1 minuut

Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie met 30 winkels en 1.800 medewerkers in Nederland. WerkPro is een sociale onderneming die werk maakt van een inclusieve samenleving in Noord-Nederland. Vanuit die visie exploiteert WerkPro een aantal kringloopwinkels, in Groningen onder de naam GoudGoed.

De samenwerking tussen de twee organisaties heeft meerdere voordelen, stellen ze. Met gebundelde krachten krijgen nog meer spullen een volgend leven. Voor klanten wordt het makkelijker om te kiezen voor duurzaam en betaalbaar: beide kringloopconcepten vullen elkaar aan en bieden voor elk wat wils.


Tenslotte is het creëren van werkgelegenheid en participatiemogelijkheden voor nog meer mensen een belangrijk doel van de samenwerking. Hiervoor zijn WerkPro en Het Goed op dit moment op zoek naar een geschikte locatie in Groningen.