Cultuur & Uitgaan

Haydn Muziek Festival succesvol verlopen: veel jong talent in Oosterpoort

Afgelopen weekend werd de voorronde voor het Haydn Muziek Festival in het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen gehouden. Aan deze 15e editie deden ruim 80 kinderen mee. De belangstelling was wederom groter dan het aantal beschikbare plaatsen.


Leestijd: 1 minuut

Het systeem bestaat vanaf seizoen 2004/2005 uit voorrondes en een finale. De voorrondes vinden bij toerbeurt in de respectievelijke drie noordelijke provincies plaats. De finale is op zondagmiddag 27 januari 2008 in De Oosterpoort te Groningen.
De Stichting Haydn Muziek Festival ontvangt jaarlijks subsidie van de drie Noordelijke Provincies en de steden waar de activiteiten plaatsvinden. Nadere informatie omtrent het festival kunt u vinden op onze website: www.haydnmuziekfestival.nl

In een informele setting en een ongedwongen sfeer konden de kinderen laten horen aan publiek en jury wat zij muzikaal in hun mars hadden. Op deze manier worden kinderen op een plezierige wijze gestimuleerd in het verbeteren van hun eigen muzikale kwaliteiten.
Niet alleen is het Haydn Muziek Festival een uitgelezen mogelijkheid voor jonge kinderen om hun muziek aan publiek ten gehore te brengen, maar zij worden bovendien beoordeeld door een echte jury, die in de nabespreking veel positieve feedback geeft aan ieder kind.

De volgende kinderen zijn geselecteerd voor de finale van het Haydn Muziek Festival, die op zondag 27 januari 2008 plaatsvindt in het De Oosterpoort in Groningen:
Mazarine Wensvoort (9jaar), piano, uit Koekange
Rachel Flach (12 jaar), piano, uit Wehe-den-Hoorn
Coraline Groen (11 jaar), viool, uit Emmen
Marieke Kosters (10 jaar), viool, uit Groningen
Liesbeth Bosboom (12 jaar, cello, uit Groningen
Marlene Dijkstra (11 jaar), viool, uit Groningen
Gebrich Meijer (10 jaar), klarinet, uit Winsum
Bernd Holtrop (11 jaar), xylofoon, uit Gersloot

Eervolle vermeldingen kregen:
Roman Krjemenevsky (9 jaar), piano, uit Roden
Elisa Dijkstra (9 jaar), viool, uit Groningen
Anna Kosters (12 jaar), cello, uit Groningen

De winnaars van de Eervolle vermeldingen spelen op 26 december as. in Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76 te Eelde