Cultuur & Uitgaan

Grote afstudeershow van Minerva op verschillende locaties in Groningen

Van 15 tot en met 20 juni presenteert Academie Minerva de jaarlijkse Graduation Show, dit jaar op meerdere locaties in Groningen, zowel binnen als buiten. 170 afgestudeerden tonen hun kunstwerken en de locaties zijn gratis toegankelijk voor publiek.


Leestijd: 1 minuut

De agestudeerde kunstenaars hebben voor hun afstudeerdprojecten geput uit een grote verzameling verschillende technieken: de één maakt gebruik van traditionele ambachten, de ander van kunstmatige intelligentie, en nog weer anderen kiezen ervoor om te experimenteren met duurzame materialen. Met hun werken vertellen ze een persoonlijk verhaal of snijden ze maatschappelijke thema’s aan, bijvoorbeeld over stad en platteland, of over het individu en het collectief.

De verschillende locaties zijn van 15 tot en met 20 juni dagelijks gratis van 12.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Op de openingsdag gaan alle deuren open voor publiek om 12:00 uur. Om 17:00 uur is er een drankje onder het genot van verschillende optredens op de locatie Terra aan Suikerlaan 51. Catalogi zijn verkrijgbaar op Academie Minerva en in Kunstpunt.

Ook kun je een winkel bezoeken die onderdeel is van de Graduation Show. Het is een winkel en café in één in het oude pand van La Cubanita aan het Zuiderdiep. Bezoekers kunnen hier kunstwerken van afgestudeerde studenten bewonderen én aanschaffen. Op zaterdag en zondag kun je je eigen meegebrachte textiel laten zeefdrukken bij de Minerva Merchandise Express.

De Graduation Show 2024 is georganiseerd in samenwerking met galerie with tsjalling, GRID, Kunstpunt Groningen, Museum aan de A, Noorderlicht, NP3 |MOBi, NP3 RE:Search:Gallery, Pictura, SPOT Groningen, Sign, en Terra MBO.

Op www.academieminerva.nl/gradshow is een digitale kaart te vinden met een overzicht van studenten en locaties.