Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Grootste Pasar Malam Asia van het Noorden tijdens Pinksteren in Groningen

In Kardinge in Groningen vindt tijdens het Pinksterweekeinde – van 17 tot en met 20 mei – de grootste Pasar Malam van het Noorden plaats: Pasar Malam Asia. Met meer dan 160 stands en indrukwekkende decors is het evenement nu nog imposanter, mooier en groter dan ooit tevoren, zo belooft de organisatie.


Leestijd: 1 minuut

De Pasar Malam Asia trok vorig jaar zo’n 13.500 mensen. Bezoekers kunnen onder andere uitgebreid shoppen bij de 160 stands. Er is een groot aanbod van unieke artikelen zoals houtsnijwerk en batik stoffen uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand en zijden kleding uit China. Ook vind je hier lederwaren uit Afrika, talloze geuren wierook uit India en massageolie uit Azië. Het lijstje gaat verder met sieraden, home-deco en cadeauartikelen, exotische vruchten, sambal, spekkoek en meer.

Ook zijn er mediums aanwezig of kun je als bezoeker een echte traditionele massage – pijit – nemen.
Kinderen kunnen zich vermaken op een spectaculair springkussen.

Er zijn meerdere food-stands met culinaire Aziatische hoogstandjes aanwezig. De Indonesische keuken is ruim vertegenwoordigd met talloze maaltijden, zoete én hartige snacks, alsook tropische drankjes, ijsjes en vruchten. De markt telt meerdere terrassen waar de lekkernijen genuttigd kunnen worden.

Vermaak

Ook aan vermaak is er geen gebrek. Geniet elk half uur van swingende livemuziek gebracht door een keur aan artiesten en laat je verrassen door een van de dansshows uit onder andere Indonesië, Tahiti en Hawaii. Bekijk het hele programma.


Pasar Malam Asia moet voor iedereen toegankelijk zijn en betaalbaar blijven, vindt de organisatie. Ondanks de stijgende kosten, is de entreeprijs daarom ook dit jaar 8,50 euro per dag of een 4-dagenkaart voor 22,50 euro. Dit is inclusief gratis parkeren en gratis gebruik van de toiletten. Hiermee is Pasar Malam Asia volgens eigen zeggen niet alleen de best gedecoreerde Pasar Malam van Nederland, maar ook nog eens de goedkoopste.

Toegangstickets zijn nu al online te koop, of anders tijdens het evenement aan de kassa’s. Meld je aan voor het event via Facebook en blijf op de hoogte.

Fotografie: John van Hese