uitgaan

19 mei 2017, 10:10

Groot muzikaal festival op 20 locaties in noord-Groningen: ‘Terug naar het begin’

Groot muzikaal festival op 20 locaties in noord-Groningen: ‘Terug naar het begin’

Iets ten noorden van de stad Groningen, in een prachtig wierdenlandschap, begint vandaag het tweedaagse cultuur-en muziekfestival ‘Terug naar het begin’. Op prachtige locaties op wierden, in oude kerkjes of midden in weilanden kunnen bezoekers genieten van tal van muziekoptredens, onder meer van landelijk bekende artiesten en schrijvers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met ruim 60 voorstellingen op maar liefst 20 locaties -Van Zeeuwse folk (Broeder Dieleman) tot Groningse pop (Swinder)- treden de artiesten op in de sprookjesachtige middeleeuwse kerken van Noord-Groningen.


Ook artiesten als  Wende (Snijders), Remy van Kesteren, Amsterdam Klezmerband, Tangarine, Fuse, Sabrina Starke en vele andere vormen de line-up van het festival, waarvan Appingedam het festivalhart is.

Wie het programma goed bestudeert, ziet tussen de regels door het festivalthema van dit jaar al doorschemeren: ‘... en de ander’. Artiesten gaan op hun eigen manier aan de slag om ons iets te laten ontdekken over vreemde, lieve, herkenbare, boeiende anderen. En een beetje over onszelf. Zo vraagt Laura van Dolron zich af wie we bedoelen met ‘wij’ en vertelt schrijver Robert Vuijsje wat het betekent om Nederlander te zijn.

 

Remy van Kesteren nodigt je uit in zijn eigen muzikale wereld en de Amsterdam Klezmer Band haalt de wereld juist naar ons met een veelvoud van muzikale genres. Lévi Weemoedt beziet het allemaal in zijn eigen cynische stijl: in zijn gedichten zie je de humor van ons menselijk geworstel met identiteit.

Terug naar het begin is een festival van Stichting Oude Groninger Kerken. Ga voor tickets en het hele programma naar www.terugnaarhetbegin.nl