Cultuur & Uitgaan

Groningse kunstenaar plaatst wilde banken in Herestraat

Een Groningse kunstenaar is gisteren begonnen met het plaatsen van ‘wilde banken’ in de Herestraat. Mannen die moe zijn van het winkelen van hun vrouw kunnen er even bij komen. ‘Wild Benches’ is de naam van het opmerkelijke project.


Leestijd: 1 minuut

Het gaat om een initiatief van de kunstenaar Largoleone. Deze ‘wilde’ banken worden aan tijdelijke en bestaande objecten in de stad bevestigd en zijn door iedereen te gebruiken. Het project is bij de HEMA in de Herestraat van start gegaan.


Het pand van de HEMA wordt op dit moment verbouwd. Aan de tijdelijke houten schotten aan de buitenkant van dit pand zullen houten meubelen bevestigd worden. Deze zijn niet vervuilend en kunnen ook eenvoudig verwijderd worden. ,,Hopelijk is dit niet nodig en zou dit project als een bijdrage aan bijvoorbeeld werklui die pauzeren kunnen fungeren, of voor mannen die op hun shoppende vrouw wachten of mensen die even willen uitrusten in de drukke winkel straat.’’, aldus de kunstenaar.

Largoleone heeft een fascinatie voor de straat. Openbare objecten, afval en graffiti zijn elementen die hij gebruikt om nieuw werk te realiseren. Dit resulteert veelal in gebruiksobjecten. Voor meer informatie: www.largoleone.com