uitgaan

20 jan 2017, 10:10

Groningen steeds populairder bij toeristen

Groningen steeds populairder bij toeristen

Groningen is onder toeristen steeds meer in trek. Zowel musea, culturele instellingen als de VVV-winkel en de Martinitoren zagen vorig jaar het aantal bezoekers stijgen. Ook de toeristische websites van Marketing Groningen trokken meer mensen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat toeristisch Groningen in de lift zit, gaat niet onopgemerkt voorbij aan de musea en culturele instellingen in de stad. Het Groninger Museum ontving in 2016 zo’n 290.000 bezoekers, een recordaantal sinds 2002 met de tentoonstelling Ilja Repin – Het Geheim van Rusland. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum trok vorig jaar 35.900 bezoekers. In 2015 waren dat er nog 34.100.

Volgens Marketing Groningen steeg ook het aantal bezoekers van de Martinitoren en de VVV-winkel op de Grote Markt. De winkel trok vorig jaar 310.000 bezoekers en 66.000 mensen beklommen de trappen van d’Olle Grieze.

Dat Groningen steeds populairder wordt, is ook af te lezen aan het aantal bezoekers van de toeristische websites van Marketing Groningen, zoals toerisme.groningen.nl. De websites trokken vorig jaar ruim 600.000 bezoekers meer dan het jaar ervoor en bereikten daarmee ruim 1,7 miljoen unieke nationale en internationale bezoekers.

De lopende wintercampagne 2016-2017 van Marketing Groningen heeft bovendien al 5 miljoen mensen bereikt, zowel via online artikelen, social media en de geprinte insert in de Volkskrant.

De meeste buitenlandse bezoekers, 10 procent, komen nog altijd uit Duitsland. De grootste toename was er, dankzij de nieuwe lijnverbindingen tussen Groningen Airport Eelde en GdaƄsk en Kopenhagen, van bezoekers uit Polen en Denemarken. Na Duitsland komen de meeste toeristen uit België, Groot-Brittannië, Polen en Amerika met daarop volgend Denemarken.

Marketing Groningen wil de positieve trend dit jaar doorzetten, onder andere door campagnes met de focus op de internationale bezoeker.