uitgaan

09 nov 2018, 10:10

Grand Theatre brengt theater in het Stadhuis Groningen

Woensdagavond 14 en donderdagavond 15 november kunnen liefhebbers van theater terecht in het Stadhuis in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op uitnodiging van Grand Theatre en in het kader van de Week van de Democratie van de Gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 november brengt het theatergezelschap MATZER daar dan de voorstelling ‘Niemand wacht op je’. Na afloop van de voorstelling wordt een gesprek op gang gebracht tussen burgers en politici dat inspireert tot nadenken over je rol in de samenleving.

 

 Politieke inspiratie


We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over één ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk: bij de burger of bij de politiek? In ‘Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

 

Inspirerend nagesprek burgers en politici


Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek waarin burgers en politici elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten en spreken. We kijken naar vragen als: waar ligt ieders verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een betere samenleving? Is er voldoende speelruimte voor burgers om invloed uit te oefenen op de politiek en/of kunnen die mogelijkheden vergroot worden? ‘Niemand wacht op je’ komt op een cruciaal moment: in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. MATZER inspireert je na te denken over jouw rol in deze samenleving en brengt het gesprek op gang tussen burgers en politici. De twee voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.


Tickets en meer info via grandtheatregroningen.nl