Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen gaat wijkbibliotheken verbouwen

Forum Groningen gaat de Forumbibliotheken in Lewenborg, Selwerd, Hoogkerk, Haren en Ten Boer verbouwen tot “bruisende huiskamers van de wijken en dorpen.” Daarvoor heeft het Forum SPUK-gelden ontvangen, financiële steun uit een regeling van het Rijk voor het oprichten van nieuwe of het verbeteren van bestaande bibliotheken.


Leestijd: 1 minuut

“Deze unieke steun stelt ons in staat om een aanzienlijke impuls te geven aan de toegankelijkheid en functionaliteit van de bibliotheek in Groningen”, stelt Dirk Nijdam, directeur van Forum Groningen. “We kijken ernaar uit om meer van onze filialen te kunnen aanpakken volgens het concept van Forumbibliotheek de Wijert.”

Het is een langgekoesterde wens van het Forum om de filialen te verbouwen en de dienstverlening uit te breiden. In een goede bibliotheek kan men niet alleen terecht voor boeken, maar ook voor diverse activiteiten en diensten, vindt het Forum. “Van een kop koffiedrinken tot het volgen van cursussen in digitale vaardigheden, van vragen over de digitale overheid tot studeren of het lezen van een krant. Het is een laagdrempelige plek voor hulp en inspiratie waar iedereen zich welkom moet voelen.”

Hoeveel de subsidie voor het aanpakken van de bibliotheken bedraagt, is niet bekend.