Cultuur & Uitgaan

Folkmuziek van Rapalje in Stadskanaal, Delfzijl en Groningen

Liefhebbers van folkmuziek, en in het bijzonder van de groep Rapalje, kunnen de komende maanden hun hart helemaal ophalen aan- en zich onderdompelen in deze Keltische muziek. Dat kan eerst op 12 januari in Stadskanaal, vervolgens op 8 februari in Delfzijl, op 17 februari in Norg en op 5 april in Winschoten. Klap op de vuurpijl is dan een uniek Rapalje Zomerfolk Festival op zaterdag 9 en zondag 10 juni in het Stadspark in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Folkmuziek van Rapalje in Stadskanaal, Delfzijl en Groningen
Folkmuziek van Rapalje in Stadskanaal, Delfzijl en Groningen

Rapalje is een Nederlandse band die Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Ook de zang bij de muziek is zowel Nederlands- als Engelstalig. De bandleden Dieb, William, Maceál en David spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tinwhistle, low whistle, gitouki, trekmelodica, mondharmonica, bodhrán, theekistbas en doedelzak.

Gekleed in kilt speelt de groep op veel verschillende gelegenheden, zoals (folk)festivals, (theater)concerten, (middeleeuwse) feesten enzovoort.  Rapalje vierde in 2015 het 20-jarig jubileum van de band op de derde editie van hun eigen festival: het Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark van Groningen.

Meer over de komende geplande optredens: www.rapalje.com/nl/agenda

Zomerfestival in Groningen

Het Rapalje Zomerfolk Festival wordt deze 9e en 10e juni voor de 6de keer georganiseerd in het Stadspark van Groningen. Gedurende het festival zijn er ook veel andere bands uit binnen-en buitenland.

Maar behalve muziek is er dan nog veel meer te vinden voor folk-liefhebbers: zo is er een Keltische markt, bijzondere catering, kinderentertainment en zijn er diverse workshops.

De eerste grote naam voor de line-up van dit zomer evenement is al aangekondigd, namelijk de Red Hot Chilli Pipers; 's werelds beroemdste doedelzakband die bekend staat om hun unieke samensmelting van traditionele pipetunes en hedendaagse stukken.

Opvallende covers zijn: 'We Will Rock You' van Queen, 'Clocks' van Coldplay en 'Smoke on the Water' van Deep Purple en 'Chasing Cars' van Snow Patrol, 'Do not Stop Believing' van Journey.

De band heeft volledig uitverkochte tours in onder andere Nederland, Engeland, Amerika, China, Australië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en India. Daarnaast mogen zij een aantal grote namen onder hun fans rekenen zoals Ewan McGregor, Sir Paul McCartney, de koningin van Engeland en Samuel L Jackson.

Er zijn nog weekendtickets en dagtickets verkrijgbaar. Voor meer informatie en tickets zie www.zomerfolk.nl.