uitgaan

22 aug 2017, 10:10

Feestelijkheden rond Bommen Berend van start

Feestelijkheden rond Bommen Berend van start

De feestelijkheden rond het Groningens Ontzet gaan dinsdag van start met de opening van de zomerkermis op de Grote Markt. Op 28 augustus is de officiële viering van Bommen Berend, zoals het feest rond het Groningens Ontzet uit 1672 wordt genoemd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De feestelijkheden worden ook dit jaar weer georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken. Sponsoren en vrijwilligers maken het mogelijk dat de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn.

Op dinsdag 22 augustus starten de feestelijkheden met de opening van de kermis op de Grote Markt. De kermis duurt tot en met maandag 28 augustus.

Muziektheater
Op zaterdag 26 augustus is om 14.00 uur de première van de voorstelling van het Bommen Berend Muziektheater in het gebouw van Usva aan de Munnekeholm 10. In deze musical verzet bakkersdochter Zwaantje zich samen met de zoon van de bierbrouwer tegen het geweld van Bommen Berend. Zaterdag zijn er ook nog voorstellingen om 16.00 en 20.00 uur en op maandag 28 augustus om 14.00, 16.00 en 20.00 uur in het Der Aa theater aan de Akerkstraat 11.

Vestingdag
Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt in het Scheepvaartmuseum Vestingdag Groningen plaats. Dit is een samenwerking tussen Stichting Vestingdagen Noord Nederland en Volksvermaken.

NNO 28 Augustusconcert
Het NNO 28 Augustusconcert vindt plaats op zondag 27 augustus. Dit gratis toegankelijke concert is op de Vismarkt en begint om 20.00 uur. Afgelopen weekend stond het NNO nog voor vele duizenden liefhebbers op Lowlands en dit weekend spelen ze weer in het eigen Groningen!

Bommen Berend
Maandag 28 augustus starten de activiteiten om 08.15 uur met ´t Peerdespul in het Stadspark en eindigt het Groningens Ontzet om 22.30 uur met het groots en briljant vuurwerk in de Zuiderhaven. Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.volksvermakengroningen.nl of in de app ´bommen berend´.