uitgaan

08 mei 2019, 15:03

Feestelijke heropening van De Papiermolen met allerlei activiteiten

Feestelijke heropening van De Papiermolen met allerlei activiteiten

Het openluchtzwembad De Papiermolen wordt op zaterdag 18 mei feestelijk heropend door wethouder Inge Jongman. De hele dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Renovatie
Veel zwemmers hebben de Papiermolen, het grootste openluchtzwembad in Groningen, een seizoen lang moeten missen. Het zwembad was één seizoen gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Tijdens de verbouwing is er veel gedaan: het zwembad wordt nu duurzaam verwarmd door middel van riothermie en afdekmatten ‘s nachts moeten voorkomen dat het water teveel afkoelt. Het water wordt nu schoongehouden door middel van zoutelektrolyse en het douchewater wordt verwarmd door zonne-energie.

Feestelijke opening
De officiële opening is om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur gaan de feestelijke activiteiten van start met onder andere; zeemeerminzwemmen, een springkussen, buikschuiven, verkleed van de glijbaan met een partyfotograaf, een waterstormbaan, zwemsport clinics etc. Vanuit de originele orkestbak die de Papiermolen rijk is, klinkt er de hele dag muziek en voor de jongste bezoekers is een stoer piratenavontuur te beleven. Kortom: de Papiermolen wordt omgetoverd tot een waar Waterparadijs. Voor alle activiteiten geldt een vrije inloop, behalve voor het zeemeerminzwemmen. Hiervoor moet je je opgeven via de website van Sport050. 

Om het extra feestelijk te maken krijg je op 18 mei 10% korting op de dagkaart. Meer informatie: https://sport050.nl/sportlocaties/openluchtbad-de-papiermolen/openingsfeest/