Cultuur & Uitgaan

Eerste van 900 bomen in Meerstad gepland

Wethouder Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja heeft donderdag de eerste van in totaal 900 bomen geplant, die in en om Meerstad komen te staan. Ze deed dit langs de Meerstadlaan, waar het merendeel van de 900 nieuwe bomen komen.


Leestijd: 1 minuut

Met het planten van 900 bomen wordt het startsein gegeven voor het waarmaken van de grote groenambitie voor het gebied. Hier komen de komende jaren niet alleen duizenden nieuwe woningen maar ook duizenden nieuwe bomen. Daarnaast wordt zoveel mogelijk bestaand groen behouden.

Wethouder Wijnja: “Ik ben heel blij dat we 900 bomen gaan planten in plangebied Meerstad. Het bestaande groen in het plangebied is waardevol en verdient het om zo goed mogelijk een plek te krijgen in de toekomstige woongebieden. Naast dit bestaande groen wordt er ook groen bijgeplant, vooruitlopend op de bouw van woningen en voorzieningen. Dit is erg waardevol voor de gebieden en komt ten goede van de leefkwaliteit van de toekomstige bewoners.”

De komende jaren werkt Bureau Meerstad aan de ontwikkeling van twee grote nieuwe woongebieden: langs het Eemskanaal en rond de Grunoplas. In en rond beide woongebieden komt veel groen en in het plangebied een uitgebreide ecologische groenstructuur.