uitgaan

01 mei 2018, 09:09

Eerste namen Festival Hongerige Wolf bekendgemaakt

Eerste namen Festival Hongerige Wolf bekendgemaakt

Van 13 t/m 15 juli vindt alweer de achtste editie plaats van het bijzondere festival Hongerige Wolf, waar kunst, bewoners en het Groninger landschap samenkomen. Ook dit jaar wordt weer hard weer gewerkt aan een geheel unieke editie met speciaal voor het festival ontworpen kunstwerken, voorstellingen op nog onontdekte plekken en cross-overs waar mogelijk niemand eerder van hoorde. De eerste namen die Hongerige Wolf dit jaar zullen aandoen zijn inmiddels bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor (de) Hongerige Wolf!

Eén van de werken die speciaal voor het festival tot stand wordt gebracht, is afkomstig van Felipe van Laar. Deze veelzijdige beeldend kunstenaar die in 2016 met zijn ‘verzonken hoofd in landschap’ al eerder het festivalpubliek verraste, zal opnieuw met zijn ruimtelijke werk de dialoog aangaan met het Groninger platteland. Daarnaast zijn jonge theatermakers uit Stad en (Omme)land door het festival uitgedaagd om een concept in te dienen voor een voorstelling geïnspireerd op het thema of de omgeving van Hongerige Wolf. Aard en Weids. Makers met het meest tot de verbeelding sprekende voorstel, kregen van het festival de kans om dit verder uit te werken.

Toonkunsten en dichtklanken

Één van de artiesten die in juni optreedt tijdens het festival is Mirte Hartland neer, die zich bij voorkeur laat omschrijven als ‘toonzetter en tekstsmid’. Misschien wel net zo eigenzinnig is Jörgen UNOM (Untouchable Nobody Outplace Many), telg uit de Poetry Circle Nowhere, die ‘in de altijd zwijgende stilte, zijn woorden vindt’. En dan staat ook Iris Penning (finalist Grote Prijs van Nederland) met haar poëtische pop op het programma en komt Sjaan Flikweert die op haar beurt woordkunst verbindt aan dans en hier al de halve wereld mee rondtoerde.

Ambonezenbos

Kon je vorig jaar in het bos onder de sterrenhemel je strobaal aanschuiven voor een spannend filmprogramma, dit jaar zal er ook bij daglicht veel te beleven zijn. De bomen en het gebladerte vormen het decor voor meerdere theatervoorstellingen en óm het bos zullen beelden en kunstobjecten te zien zijn die door Louwe Noordhoff in samenwerking met Oldambt Cultuur speciaal voor het festival zijn geselecteerd. Namen van theatermakers evenals het muziekprogramma op het schapenveld en in de danssilo zullen nog apart bekend worden gemaakt.

Tot slot voor de welpjes!

Voor kinderen zijn er verschillende programmaonderdelen rond het thema 'aarde, water, lucht en vuur', zoals een workshop 'Herinneringen weven'.

Meer informatie: www.festivalhongerigewolf.nl