Cultuur & Uitgaan

Eerste exemplaar boek 'Oude en nieuwe werken' uitgereikt

Het eerste exemplaar van het boek Oude en nieuwe werken over de Helperlinie is donderdag uitgereikt door wethouder Rik van Niejenhuis. Aanleiding voor het maken van het boek was de opgraving van een deel van de Helperlinie bij de bouw van het appartementen-complex aan de Kempensberg. Bewoners Ewa Soroka en George Moggré namen het eerste exemplaar in ontvangst.


Leestijd: 1 minuut

De rode draad in het boek Oude en nieuwe werken is een serie verhalen over personen die op hele uiteenlopende manieren betrokken zijn bij de linie. In combinatie met een schat aan uniek historisch beeld- en kaartmateriaal komen de ‘Oude en nieuwe werken’ op en rond de Helperlinie in deze publicatie (weer) tot leven. Het boek is verkrijgbaar in boekhandels Van der Velde en Godert Walter. 

Populaire wandelingen

De georganiseerde wandeling lang de Helperlinie onder leiding van archeologen, waren enorm in trek. Er was meer belangstelling dan plek. Daarom organiseert de gemeente in het kader van open monumentendag in het weekend van 14 en 15 september een nieuwe reeks wandelingen. 

Foto: Bert Lanting