uitgaan

01 mrt 2019, 10:10

Duizenden zaterdagavond aan de start bij 18e Nacht van Groningen

Duizenden zaterdagavond aan de start bij 18e Nacht van Groningen

Op de Ossenmarkt in Groningen knalt zaterdagavond om acht uur het droge startschot voor de Nacht van Groningen. Er hebben zich maar liefst bijna tweeduizend mensen voor aangemeld, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Voor dit hardloopevenement in het donker hebben al 1900 lopers zich ingeschreven, een record op de voorgaande edities en er zijn nog een klein aantal startnummers beschikbaar. Onder de deelnemers zijn ook de winnaars van 2018 wederom sterk vertegenwoordigd.

 

Onder de winnaars van vorig jaar valt de noordelijke top, waaronder ook Team 4 Mijl. Het talent Jacelyn Gruppen, die vorig jaar nog de 5 KM voor vrouwen won, zal dit jaar de strijd aangaan op de 10 Engelse Mijl met de winnaars van vorig jaar: Christien Koning (1e) en Sanne Heidinga (2e). Bij de mannen zal er op de 10 Engelse Mijl gestreden worden om de top 3 van vorig jaar met Ward Brassé (1e), Martijn Tervelde (2e) en A.J. van der Mei (3e).

 

Het eerste startschot gaat om 20.00 op de Ossenmarkt voor de 5 KM lopers. Hier zal de strijd onder de mannen gaan tussen: Maurice Smit (vorig jaar 3e) met het andere topveld die onder andere bestaat uit: Tom de Leeuw, Wessel van Veenen, Jordy Dikkers en Thije Tjebbes van Team 4 Mijl. Thije Tjebbes, hét talent ontdekt bij de Menzis 4 Mijl van Groningen talententrainingen vanuit de Jeugdloop.

 

Om 21.00 wordt het schot gelost voor de 10 Engelse Mijl en de Halve Marathon lopers, met een totaal van meer dan 400 deelnemers). Als laatste starten om 21.15 de 10 KM lopers met meer dan 700 deelnemers waaronder meer dan 100 studenten (die voor speciaal studententarief meelopen net als voor de andere afstanden).

 

De laatste 100 startbewijzen gaan vandaag in de verkoop, schrijf je vandaag nog in op Nachtvangroningen.nl/deelnemen.