uitgaan

24 feb 2017, 11:11

Dit is er dit weekend te doen in Groningen

Dit is er dit weekend te doen in Groningen

Van blues in kroegjes tot een bijzondere designtentoonstelling in het Groninger Museum. Er is dit weekend weer van alles te doen in Groningen. De GIC-redactie zette een aantal tips op een rijtje. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdag tot en met zondag
Musicals in Concert

Topsolisten als Simone Kleinsma, Jim Bakkum, Tony Neef, Carolina Dijkhuizen, Vajen van den Bosch en Stanley Burleson zingen dit weekend in MartiniPlaza de ene musicalsong na de andere tijdens Musicals in Concert. Voor het eerst staan de musicalsterren samen met een orkest en dansers op het podium tijdens een uniek concert. Ze zingen de grootste hits uit musicals als Miss Saigon, Sister Act, Grease, Aida, Sonneveld en de Bodyguard. Kaarten via de site van MartiniPlaza.

Vrijdag tot en met zondag
Hide & Seek

Het Groninger Museum presenteert de eerste grote solotentoonstelling van ontwerper Maarten Baas (1978). Hide & Seek, Maarten Baas laat het veelzijdige werk zien van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Naast series als Clay en Smoke, waarmee Baas wereldberoemd werd, is ook nieuw werk te zien. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en design en staan bekend als humoristisch, rebels en theatraal. Hide & Seek, Maarten Baas is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen 15 jaar. Een bezoekje aan het Groninger Museum is aan te raden, want dan kun je ook meteen de tentoonstelling over Rodin meenemen.

Vrijdag en zaterdag
POPgroningen Talent Award

De zoektocht naar muzikaal talent uit provincie Groningen is weer van start gegaan. In Bar meneer Jansen in Appingedam en De Pluu in Winsum vinden vrijdag en zaterdag de laatste voorrondes van de POPgroningen Talent Award plaats. De acts, die allemaal worden gecoacht, krijgen de kans zich te presenteren voor een professionele jury. De beste acts gaan door naar de halve finales in Simplon. Uiteindelijk vindt de finale plaats in Vera, waarna de winnende act mag spelen op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Flinke Pink Festival en de Melkweg te Amsterdam.

Zaterdag
Blues Tour Groningen

Dertien bluesacts in dertien Groningse horecagelegenheden. Dat is de Blues Tour Groningen. Tijdens de negende editie van de tour treden onder andere Tiny Legs Tim, The Hoochie, Blue Drew en Bucket Heat op in kroegen als De Sleutel, De Kachel, Buckshot en de Wolthoorn. Alle podia liggen op loopafstand in het centrum van Groningen. Een absolute aanrader als je houdt van de blues.

Zaterdag
FC Groningen – FC Utrecht

De plaatselijke FC laat de laatste weken niet het meest mooie voetbal zien en tegen FC Utrecht kan het tij wel eens worden gekeerd. De Groningers hebben de punten namelijk keihard nodig als het wil aanhaken bij de clubs die strijden op een plek in het linkerrijtje. Bijzonder is dat tijdens deze wedstrijd 1500 kaarten zijn verkocht, waarbij de opbrengst naar de Groninger Bodem Beweging gaat in de strijd tegen de gaswinning. Er is nog plek in het stadion en kaarten kun je online kopen.

Zondag
Stadjersmarkt

MartiniPlaza is regelmatig het decor van de Stadjersmarkt. Op deze gezellige vlooienmarkt kun je langs de verschillende stands struinen en luisteren naar live muziek. De Stadjersmarkt is een gezellig dagje uit met het gezin, want voor de kids zijn er veel gratis kinderattracties, zoals springkussens, glijbanen en speelwagens.