uitgaan

24 apr 2018, 10:10

Dagtochten met historische garnalenkotter over het Reitdiep

Dit voorjaar gaat de bijzondere dagtocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4  weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren in het voorjaar en in de zomer van 2018 weer twaalf dagtochten in zes  weekenden waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ZK 4 Albatros van het Visserijmuseum Zoutkamp
De ZK 4 Albatros van het Visserijmuseum Zoutkamp

Op de zaterdagen vaart de kotter van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Tijdens de tocht wordt de historie van het unike Reitdiep-gebied tot leven gebracht in verhalen.

Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd staat ’s middags een lunch voor de deelnemers klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Ook brengen de opvarenden een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

Informatie en boekingen
De kosten voor deelname bedragen 60 euro per persoon. Er kunnen maximaal twaalf personen per dag mee. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: j.zoethout@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.

Vaarschema 2018

Zaterdag 26 mei

Zondag 27 mei

Zaterdag 30 juni

Zondag 1 juli

Zaterdag 14 juli

Zondag 15 juli

Zaterdag 4 augustus

Zondag 5 augustus

Zaterdag 1 september

Zondag 2 september

Zaterdag 22 september

Zondag 23 september