uitgaan

27 mrt 2017, 10:10

Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival in Grand Theatre

 Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival in Grand Theatre

Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april is het weer tijd voor het jaarlijkse Club Guy & Roni Weekend Break Festival. Daarmee wordt Dancepartners in crime afgetrapt; een programma in het Grand Theatre dat volledig in het teken staat van hedendaagse dans. Tijdens het Weekend Break Festival wordt het Grand Theatre voor twee dagen omgetoverd tot een mini-festivallocatie, met op beide avonden een programma vol moderne dans, muziek, performance- en installatiekunst, multimedia, en een afterparty.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Heimelijke wens in vervulling

Met het Weekend Break Festival wil Club Guy & Roni een podium bieden aan jonge makers. Zo gaat tijdens het festival ‘Teddy’s Last Ride’ in première, een voorstelling volledig gemaakt én gespeeld door de Poetic Disasters Club, het junior gezelschap van Club Guy & Roni. Al enkele jaren neemt Club Guy & Roni ieder theaterseizoen een groep talentvolle jonge dansers onder haar hoede, die ze intensief begeleiden en opleiden om ze voor te bereiden op een professionele carrière. Waar aan het eind van het jaar normaliter alle deelnemers hun eigen koers uitzetten, heeft de huidige poel van Poetics besloten vanaf zomer 2017 door te willen gaan als nieuw collectief onder eigen naam. Een ambitieus plan, waarbij zij extra begeleiding krijgen vanuit Club Guy & Roni. Voor Guy Weizman en Roni Haver gaat een heimelijk gekoesterde wens in vervulling. Weizman: ‘Vanaf het moment dat we hiermee begonnen hoopte ik stiekem dat een groep samen door zou gaan, en nu is het eindelijk zo ver.”

 

Ook zijn de voorstellingen ‘Zuhause 2.0’ van het jonge makers gezelschap WAS ES IST en ‘Terra incognita’ van Club-danseres en choreografe Dunja Jocic te zien. Jocic heeft ondanks haar betrekkelijk korte carrière als choreografe al een paar grote successen op haar naam staan. Verder komt de freestyle groep van Urban House langs, is er installatiekunst van Caroline van der Meent en Satu Leskinen te zien, en laat een groep jongeren van NNTwee zich vrijwillig 24 uur opsluiten in het Grand Theatre om onder begeleiding van theatermaker Sijas de Groot aan een presentatie te werken.

 

Dansmaand Grand Theatre

Onder de noemer Dancepartners in crime presenteert het Grand Theatre in april een programma dat volledig in het teken staat van hedendaagse dans. Naast het Club Guy & Roni Weekend Break Festival, dat de dansmaand aftrapt, staan onder meer ook de voorstelling The Nonsense Society van Jasper van Luijk, Accusations van Ann Van den Broek en het reizende dansfestival Moving Futures op het programma.

Voor meer informatie: www.clubguyandroni.nl. Kaartverkoop via www.grandtheatregroningen.nl.