Cultuur & Uitgaan

City Dressing: straten in binnenstad worden feestelijk aangekleed

Een uniforme, gezellige binnenstad. Met dat doel in gedachten gaat de GCC de komende tijd aan de slag met city dressing, ofwel het aankleden van de Groningse winkelstraten.


Leestijd: 1 minuut

“We merken dat er tot een jaar of twee geleden veel actieve straatverenigingen waren in het centrum die allemaal hun eigen activiteiten organiseerden”, vertelt Fred de Bruin van de GCC. “Tegenwoordig ligt de organisatiegraad een stuk lager. Hierdoor gebeurt er niet alleen minder in de straten van de binnenstad, het is ook terug te zien in de uitstraling van de straten”, zo zegt hij in de Cityscoop.

“Een paar jaar geleden hingen er bijvoorbeeld parapluutjes en later linten in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Stoeldraaiersstraat en de Zwanestraat. Zoiets wordt op dit moment weer opgezet. Het zou mooi zijn als we verschillende straten door dit soort city dressing kunnen verbinden met elkaar, een looproute vanaf de logische entrees in de binnenstad door en naar de winkelstraten.”

“Parapluutjes en lampionnetjes willen we op korte termijn al realiseren”, zegt De Bruin over de plannen van de GCC. “We proberen hierbij al een link te leggen met de campagne die Marketing Groningen zal lanceren. In de toekomst willen we proberen dit soort uitingen nog meer door te trekken naar andere activiteiten in de stad. Is er bijvoorbeeld een grote tentoonstelling in het Groninger Museum? Dan kunnen we het thema van de tentoonstelling verwerken in de aankleding van de stad. Een beetje zoals we afgelopen jaar deden tijdens de Gianni Versace Weken.”