Cultuur & Uitgaan

Cast muziektheatervoorstelling De Grote Vloed compleet

Zummerbühne heeft de cast van muziektheatervoorstelling De Grote Vloed gepresenteerd. De Grote Vloed speelt van 14 augustus tot en met 8 september in Oosterwijtwerd en is – na het succesvolle Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023 – de derde muziektheatervoorstelling van producent Zummerbühne


Leestijd: 2 minuten

De cast van De Grote Vloed bestaat uit een divers gezelschap van landelijk bekende acteurs en makers, gecombineerd met bekende Groningers. De in Groningen geboren en getogen Arnold Veerman vertolkt dit jaar een bijzondere rol. “Mensen kennen hem als zanger van Groningse liedjes, maar in De Grote Vloed gaat hij naast zingen ook voor het eerst spelen. En misschien wel in het Gronings…” aldus artistiek leider en componist Reinout Douma. Emma Josten (o.a. bekend van rollen in Flikken Rotterdam, Zomer in Zeeland en het veelgeprezen Oogappels) speelt de rol van het jonge protestmeisje Aisa. Tjebbo Gerritsma (Wie is er bang voor Virginia Woolf, Annie en Fiddler on the Roof), Debbie Korper (Anne, Het Pauperparadijs en Soldaat van Oranje), Margje Wittermans (Oerol-hit Piece of My Heart en Waarom Truus), Gustav Borreman (theatergroep Lange Mannen, Kwatta en Het Nationale Theater), Rabbi Jallo (Het Nationale Theater, Theater Oostpool en Toneelgroep Jan Vos), en Fabian Jansen (Noord Nederlands Toneel, Orkater, en Peergroup) vervullen de andere rollen. Nieuw dit jaar zijn de dertig amateurspelers die afwisselend verschillende rollen spelen.

De Grote Vloed

De Grote Vloed is een muziektheatervoorstelling over de kracht van water, liefde en opstand. Het verhaal speelt zich af in 1509. Waar nu de Dollard ligt, bevinden zich ruim twintig dorpen. Aisa, een zeventienjarig meisje dat is weggestopt in een klooster, lijdt aan het onrecht dat zij ziet. Onrecht dat door haar eigen vader wordt aangericht. Aisa wordt geplaagd door visioenen over een verwoestende vloedgolf. Ze wil die visioenen in de openbaarheid brengen en de mensen bewegen om in opstand te komen. Maar dat betekent de strijd aangaan met haar eigen vader.

De tekst van De Grote Vloed is geschreven door Tjeerd Bischoff en de regie is in handen van Liesbeth Coltof.

Muziek

Componist en artistiek leider Reinout Douma schrijft de muziek, zoals hij ook voor Hollands Hoop en Ripperda deed. Voor deze voorstelling maakt Douma nieuwe activistische muziek met elektronische klanken en ritmes, live gespeeld door een 26-koppig orkest met een 32-koppig koor en 20 amateurmuzikanten.

Praktische informatie

Speelperiode: 14 augustus tot en met 8 september 2024 (woensdag t/m zondag)

Première: zaterdag 17 augustus

Voorstelling met blindentolk: vrijdag 30 augustus

Locatie: Oosterwijtwerd, Groningen

Tickets: www.zummerbuhne.nl