uitgaan

08 jan 2018, 10:10

Boef op Noorderslag: organisatie verkiest debat boven boycot (+POLL)

Boef op Noorderslag: organisatie verkiest debat boven boycot (+POLL)

Rapper Boef is en blijft welkom op Noorderslag. Hoewel de organisatie van het festival zich nadrukkelijk distantieert van zijn uitspraken, mag Boef toch optreden. “We verkiezen het debat boven een boycot”, aldus de organisatie. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van de onderdelen van het festival is een conferentie. Na de ontstane commotie rondom de rapper, die twee behulpzame vrouw uitschold voor hoer, is besloten om tijdens die conferentie een debat te organiseren over de kwestie.

Afkeuren
“Eurosonic Noorderslag keurt uiteraard de vrouwonvriendelijke uitspraken van Boef ten zeerste af en distantieert zich hier nadrukkelijk van. De opmerkingen van Boef worden door de organisatie als kwetsend en verwerpelijk beschouwd”, aldus de organisatie.

Dilemma
De uitspraken leidden zelfs tot een interne discussie en een dilemma. “ESNS neemt de hevige reacties heel serieus en heeft hier begrip voor. De organisatie heeft na rijp beraad uit principiële overwegingen gekozen het debat boven de boycot te stellen.”

Debat
Tijdens het festival was al veel aandacht voor de positie van vrouwen in de muziekindustrie, gelijkheid op festivals en seksuele intimidatie. Daar komt nu een extra debat bij over gedragingen in de muzieksector, de impact van sociale media en keuzes voor organisaties. “Zo willen we een constructieve bijdrage leveren aan de publieke dialoog”, aldus de organisatie.

Het debat is alleen toegankelijk voor bezoekers van de Eurosonic Noorderslag conferentie.

POLL
Wat vinden onze GIC-lezers hiervan?

Boef is toch welkom bij Noorderslag. De organisatie verkiest het debat boven een boycot.....
Helemaal mee eens. Daar bereik je veel meer mee.
Natuurlijk moet Boef komen. De hele situatie is wat overtrokken.
Niet mee eens. Boef moet sowieso worden geweigerd na z'n uitspraken.
Wat hebben we nou aan zo'n debat achter gesloten deuren?
Boef: wie is dat?
created here