uitgaan

20 jan 2018, 22:10

Boef in Oosterpoort: geen bier maar gejuich

Boef in Oosterpoort: geen bier maar gejuich

Rapper Boef, die in opspraak kwam na vrouwonvriendelijke uitspraken, heeft zaterdagavond het publiek bij Noorderslag de mond gesnoerd door met een nieuw nummer aan zijn optreden tijdens Noorderslag te beginnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij ging daarbij in op de ophef die in de afgelopen weken was ontstaan.

 

Na de opening liet Boef nogmaals weten dat hij een fout heeft gemaakt. ,,Ik distantieer me daarvan”, zegt hij. ,,Maar ik word nooit de ideale schoonzoon.  Ik blijf altijd Boef.” Het grootste deel van het publiek juichte hem daarna toe.

 

Het optreden van Boef was omstreden omdat hij begin januari vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor kech, het Marokkaanse woord voor hoer. Veel festivals en organisaties zegden de samenwerking met de artiest op. Boef was wel welkom bij Noorderslag. De organisatie keurde de uitspraken wel af en organiseerde vrijdag ook een debat over de kwestie.

 

Boef trad op in een volle kleine zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Onder hen ook een groot aantal mensen die vooral benieuwd waren naar hoe de rapper zou worden ontvangen door het publiek. Het management van Boef vreesde dat hij zou worden uitgejoeld.

 

De organisatie had de zaal wel drooggelegd nadat er op Facebook een oproep was gedaan om bier te gooien op boef.