uitgaan

15 jan 2020, 10:10

Bloedstollend spannende ’24 Hour Plays’: in 24 uur een theaterstuk maken én uitvoeren

Bloedstollend spannende ’24 Hour Plays’: in 24 uur een theaterstuk maken én uitvoeren

Het lijkt onmogelijk: in 24 uur een heel toneelstuk op de planken brengen. Deelnemers aan de ‘24 Hour Plays Groningen’ gaan de uitdaging aan: in precies 24 uur moeten ze een theatervoorstelling bedenken. Als de tijd om is, zullen de acteurs het stuk opvoeren voor een groot publiek in De Oosterpoort. Het bloedstollende evenement gaat van start op zaterdag 25 januari. De volgende dag, zondag 26 januari, kan het publiek in De Oosterpoort het resultaat bekijken. Én een winnaar aanwijzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het zijn namelijk vijf teams die de uitdaging aangaan. De deelnemers zijn studenten van het Groninger Studenten Toneel en andere studententheaterorganisaties.

De tijd van de deelnemers gaat zaterdag om 18.30 uur in. Bij het maken en ontwikkelen van het toneelstuk worden ze begeleid door een panel van doorgewinterde theatermakers.

Zondag om 19.30 uur is het zover en wordt de eerste voorstelling op de planken gebracht. Om 22.00 uur is vervolgens de prijsuitreiking. Zowel het publiek als de jury mag een winnaar aanwijzen.

Kijk hier voor kaarten en meer informatie.