uitgaan

27 jul 2017, 11:11

Binnenstad dit weekend in zomerse sferen

Binnenstad dit weekend in zomerse sferen

De binnenstad van Groningen staat dit weekend in het teken van ZomerWelVaart en Zomerstad. De historische Hoge en Lage der A vormen van 28 t/m 30 juli 2017 weer traditioneel het decor van het maritieme zomerfestival. Eén ding staat vast: tijdens ZomerWelVaart wordt het een drukte van belang in de Groningse diepen en havens. ​

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kom langs en waan je terug in de tijd op oude kotters, klippers en opduwers, geniet van jonge muziek van aanstormend talent en vermaak je met tal van activiteiten voor alle leeftijden. De Hanze geschiedenis staat centraal deze editie. Het evenement is gratis toegankelijk.

Zeldzaam Mooie Markt
Niet alleen op de schepen zelf, ook aan wal is van alles te doen. Zo staan de kades vol met kraampjes van de Zeldzaam Mooie Markt. De naam doet het al vermoeden: hier kun je shoppen voor allerlei unieke, originele en handgemaakte spulletjes én vintage- en retro-artikelen. ZomerWelVaart is een festival voor het hele gezin, dus ook voor de kinderen is er van alles te beleven.

Programma
Bezoekers kunnen weer rekenen op activiteiten op en rond de historische schepen, een kunstroute, een waddenmarkt, de vishoek met eetkraampjes, een kinderprogramma, muziek en ook De Verhalen van Groningen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum zorgen weer voor een inhoudelijk programma.

Het volledige programma is bekend, kijk op www.zomerwelvaart.nl en de facebookpagina voor de laatste ontwikkelingen. 

Zomerstad
Van 28 juli t/m 13 augustus staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Zomerstad start tijdens ZomerWelVaart 2017.