uitgaan

10 apr 2018, 09:09

Bierfestival Groningen in Martinikerk

Bierfestival Groningen in Martinikerk

De Martinikerk is vanaf morgen, woensdag, vier dagen lang het decor van het Bierfestival Groningen. Niet alleen kan er volop geproefd worden van allerlei nationale en internationale tapbieren en bieren op fles, ook zijn er diverse masterclasses, wedstrijden en een groots opgezet bierdiner met streekproducten en streekbieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden en masterclasses

Er zijn verschillende wedstrijden, zowel voor amateurbrouwers als voor professionele brouwerijen. De amateurs worden uitgedaagd om een schwarz te brouwen. De professionals strijden om de titel ‘Beste en lekkerste Tripel’ en ‘ Beste en Lekkerste Schwarzbier’.

Zaterdagmiddag staat de 7e editie van de ‘Bier & Spijs’-wedstrijd op het programma. Hierbij worden horecabedrijven uitgedaagd  de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren aan een vakkundige jury.De jury wordt dit jaar gevormd door Melissa Cole , Els Eggens en Arvid Bergstrom.

Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn er verschillende masterclasses, met toppers als Menno Olivier, Melissa Cole en Tommie Sjef.