uitgaan

02 nov 2016, 06:06

Bekende auteurs op Het Grote Gebeuren

Bekende auteurs op Het Grote Gebeuren

In de Groninger Forum Bibliotheek in Groningen barst zaterdagavond 5 november het literaire festival Het Grote Gebeuren los. Op het festival zijn vele bekende auteurs te horen en te zien, waaronder Renate Dorrestein, Nelleke Noordervliet en Marcel Möring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Grote Gebeuren is volgens de organisatie -  Stichting Literaire Activiteiten Groningen  -het ‘leukste festival voor lezers, dichters en schrijvers’. Speciaal voor het festival reist een hele stoet aan bekende schrijvers naar Groningen af, waaronder ook Rodaan Al Galidi, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer en de Duitse auteurs Kristine Bilkau en Frank Witzel. De laatste wordt geïnterviewd door niemand minder dan Arnon Grunberg.

Frank Witzel brak vorig jaar door met Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht. Deze ‘mix van waanzin en vernuft’ verschijnt in oktober in Nederland. Kristine Bilkau bestormde de Duitse literatuur met haar prijswinnende debuut De gelukkigen. Beide auteurs worden over hun recente werk geïnterviewd.

De komst van de Zuid-Koreaanse schrijver Vinnie Ko maakt het evenement extra bijzonder. Hij deed in columns verslag van het leren van het Nederlands als tweede taal. In november verschijnt Met hartelijke groente; Ko gaat op Het Grote Gebeuren in gesprek met buitenlandse studenten die momenteel Nederlands leren.

Ook de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2016 treden op tijdens Het Grote Gebeuren. De winnende boeken, in de categorieën fictie en non-fictie, worden een week voor het festival, op zondag 30 oktober om 15:00 uur, bekendgemaakt in het Groninger Forum.

Het programma wordt na middernacht muzikaal afgesloten met een optreden van André Manuel.