Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Bariton Thomas Oliemans te gast in klassieke muziekserie 'Dutch Delight'

Op 29 februari is er in De Oosterpoort weer een Dutch Delight, waarbij een superster van de Nederlandse klassieke muziek centraal staat. De muzikant wordt uitgebreid geïnterviewd; daarna kun je, met andere oren, genieten van muziek. Donderdag de 29e is Bariton Thomas Oliemans de ster van de avond.


Leestijd: 1 minuut

Thomas Oliemans Bariton 2018
Photo: Marco Borggreve
Thomas Oliemans Bariton 2018 Photo: Marco Borggreve

De avond begint in de foyer van De Oosterpoort met een drankje en op de achtergrond de playlist van de musicus die te gast is. Eenmaal in de zaal hoor je een kort favoriet stuk of een guilty pleasure van de artiest, gevolgd door een interview. Na de pauze legt de musicus een uur lang zijn of haar muzikale ziel bloot met een of meerdere hoogtepunten uit de klassieke muziek.

Thomas Oliemans

Bariton Thomas Oliemans de volgende superster. Hij zingt grote rollen in internationaal gevierde operaproducties en bij uitvoeringen van de Matthäus Passion, recitals met klassieke liederen, Franse chansons, noem maar op. Afgelopen jaar nog stond hij op het podium van The Metropolitan Opera in New York, waar hij een van de hoofdrollen in Die Zauberflöte van Mozart vertolkte.

Schuberts Winterreise

Tijdens Dutch Delight op donderdag 29 februari zingt Oliemans een van de absolute hoogtepunten uit de klassieke muziek: Schuberts Winterreise, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt. In de 24 liederen word je meegenomen naar een verlaten winterlandschap, waar een jonge man ronddoolt, vechtend tegen eenzaamheid en herinneringen aan een verloren liefde.

Voor Oliemans je onderdompelt in dit prachtige werk gaat NPO Klassiek-presentator Jet Berkhout met hem in gesprek. Over Schuberts Winterreise, over de weg naar de top die Oliemans zelf heeft afgelegd en wie weet waarover nog meer.

Gezellige borrel

Na afloop kan er in de foyer nog een drankje gedronken worden. DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen) draait ondertussen de muziekkeuzes van Thomas Oliemans.