Cultuur & Uitgaan

100.000ste bezoeker Rolling Stones in Groningen blijkt Beatles-fan

Het Groninger Museum kon vandaag de 100.000ste bezoekers van de Rolling Stones-tentoonstelling ontvangen en in de bloemetjes zetten. Het ging om Hannie de Boer en haar partner Philip Friskon. De laatste gaf eerlijk toe meer een Beatles-fan te zijn, maar hij was solidair met zijn vriendin en daarom graag met haar mee gegaan naar Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Het Groninger Museum ontving op woensdag 20 december 2023 de 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. Bij binnenkomst werden partners Hannie de Boer en Philip Friskorn verrast door de kerstman en directeur Andreas Blühm. Samen mochten ze een goodiebag en de catalogus over Unzipped in ontvangst nemen.

Opgegroeid met The Rolling Stones

Hannie de Boer, 80 jaar, is al van jongs af aan fan van The Rolling Stones. De muziek, de stemmen en de kenmerkende bewegingen van de band maken haar elke keer enthousiast. “Vroeger heb ik al mijn Rolling Stones platen stuk gedraaid”, vertelt Hannie stralend.

Ondanks het feit dat partner Philip Friskorn (78) meer een Beatles fan is, ging hij mee naar de tentoonstelling. Hannie en Philip komen uit Steenwijk en boekten speciaal een overnachting in Groningen om naar het Groninger Museum te komen. Het koppel had al meerdere malen goede verhalen gehoord over Unzipped en besloten om zelf ook een bezoek te brengen voordat de tentoonstelling niet meer te zien is.

Laatste kans

The Rolling Stones – Unzipped is nog t/m 21 januari 2024 te bekijken in het Groninger Museum. Het is de laatste kans om deze tentoonstelling te zien. Groningen is de laatste locatie van de expositie. Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via rollingstonesgroningen.nl.