Zoekend FC Groningen houdt punt over aan derby tegen Heerenveen

In de eerste helft was het niks, maar na de rust speelde FC Groningen een stuk beter. Cyril Ngonge  scoorde de gelijkmaker in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen na een 1-0 achterstand halverwege. Zo gingen de 15.000 fans met een redelijk goed gevoel naar huis. Nadat ze voor de pauze waarschijnlijk regelmatig de handen voor de ogen deden.

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Door alle transfers de afgelopen weken met vertrokken basisspelers en het moeten inpassen van nieuwelingen is FC Groningen vooral nog zoekende. De technische staf onder leiding van trainer Danny Buijs lijkt daar zelf ook nog niet helemaal uit te zijn. En het voor de wedstrijd ziek melden van Wessel Dammers en Jorgen Strand Larsen hielp ook niet. Het opvangen van het vertrek van met name Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson kost tijd.

Bjorn Meijer mocht debuteren, maar de 18-jarige speler uit eigen kweek maakte het niet waar. Hij leek onder de indruk van alles en liet niet zien wat hij kon. Bart van Hintum verving Meijer na rust met verve. De deze zomer van FC Saarbrucken aangetrokken Marin Šverko kreeg ook een kans, maar bakte er niks van. Een andere nieuweling, de 23-jarige Daleho Irandust kwam hem na de pauze vervangen. Met Romano Postema op de plek van Michael de Leeuw speelde FC Groningen na rust een stuk beter.

In de wetenschap dat de FC zich gelukkig mocht prijzen dat het bij rust slechts 0-1 was door een treffer van Halilovic ging de thuisclub op zoek naar meer. De beloning volgde in de 68e minuut toen Ngonge met overtuiging een hoekschop van Suslov binnenkopte. Zijn derde treffer van het seizoen. Groningen kreeg kansen op meer en Heerenveen trof nog een keer de paal. Met vijf punten uit vier wedstrijden kent de FC een redelijke start. En is het te hopen dat de zoektocht naar de optimale opstelling niet teveel tijd meer in beslag neemt.