Sport

Zieke Bauke Mollema geeft op in Ronde van Zwitserland

Een dikke tegenvaller voor Bauke Mollema. De Groninger moest in de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland noodgedwongen in de remmen knijpen. Keelklachten en totaal geen power in de benen zijn de oorzaak.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema was in 2022 Nederlands kampioen tijdrijden
Bauke Mollema was in 2022 Nederlands kampioen tijdrijden

De 37-jarige Mollema was vol goede moed begonnen en raasde zondag naar een dertiende plaats in de proloog. Ook maandag in de eerste etappe finishte Mollema keurig in de wielen, maar in de etappe op dinsdag was al duidelijk dat het niet in orde was. Met een achterstand van bijna elf minuten in een niet superlastige etappe kwam de man van Lidl-Trek als één van de laatsten over de streep.

Na een slechte nacht probeerde Mollema het woensdag nog wel, maar kreeg snel in de gaten dat afstappen het beste was. Een dikke streep door de rekening voor Mollema die vanuit Zwitserland liet weten zich na een hoogstestage prima te voelen en toewerkte naar het NK Tijdrijden volgende week woensdag in het Brabantse Steenbergen.

Bovendien was de Ronde van Zwitserland de laatste testcase in aanloop naar de Tour de France. Na het missen van de Tour vorig jaar is het ultieme doel om er dit jaar weer bij te zijn. Mollema kan zijn vorm de rest van de week nu niet laten zien en de vraag is of dat consequenties gaat hebben? De ervaren coureur verwacht met een paar dagen rust, van koorts was geen sprake, de training te hervatten en zo het NK niet in gevaar te laten komen.

Het is dus fingers crossed voor alle Mollema fans de komende dagen.