Vierde nederlaag op rij voor Donar

Het wil nog maar niet vlotten met de Groninger basketbaltrots Donar. Het blijft aanmodderen in de competitie. Getuige de vierde nederlaag op rij in de BNXT-League. In Bemmel was middenmoter Yoast United met 76-70 te sterk. Donar zakte naar de zesde plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden.

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Om het tij te keren is dit weekend wel een nieuwe spelverdeler gepresenteerd. De 26-jarige Andrej Magdevski komt over van MZT Skopje. De nieuweling speelde voor Partizan Belgrado, Axarquia (Spanje), diverse Noord-Macedonische clubs en CSU Ploiesti (Roemenië). In 2021 was hij de meest waardevolle speler van de Noord-Macedonische competitie. Magdevski wacht nu op een werkvergunning om in aktie te mogen komen voor Donar.

In Bemmel ging het aanvankelijk naar behoren voor de ploeg van coach Andrej Stimac middels een 14-13 voorsprong na de eerste tien minuten. Daarna leek Donar door te drukken en nam een voorsprong van meer dan tien punten, maar vervolgens stokte de machine keihard. De thuisploeg kwam aangemoedigd door vijfhonderd fans meer dan terug en draaide een 27-15 achterstand om in een 37-29 voorsprong.

Wat meespeelde was dat Donar slechts over acht spelers beschikte en verloor in het derde kwart ook nog eens Vernon Taylor door een tweede onsportieve fout. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en het lukte Donar niet om het wedstrijdbeeld nog te kantelen. In het laatste kwart kon de bekerwinnaar nog twee puntjes inlopen, maar de vierde nederlaag op rij kon niet voorkomen worden. De Zweed Victor Gaddefors was topscorer met 15 punten.

Komende woensdag komt Donar Europees nog een keer in actie. Het is al uitgeschakeld in de FIBA-Cup, maar speelt in Italië, omdat spelen in Oekraïne niet mogelijk is, nog tegen BC Budivelnyk uit Kiev. Voor de competitie wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen nummer twee ZZ Leiden.