sport

04 mei 2019, 12:12

Verkoopt FCGroningen Ludovit Reis voor bijna 8 miljoen euro aan Barcelona?

Verkoopt FCGroningen Ludovit Reis voor bijna 8 miljoen euro aan Barcelona?

De overgang van FCGroningen-speler Ludovit Reis naar de Europese topclub FC Barcelona ligt al een tijdje in de maak. Verschillende media, waaronder De Telegraaf, melden nu dat beide clubs een akkoord hebben bereikt. De transfersom zou volgens bronnen kunnen oplopen tot maar liefst 7,7 miljoen euro. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mochten de berichten kloppen, dan moet Reis zelf nog wel tot een akkoord komen met de club. Dat lijkt een formaliteit. De transfersom bestaat volgens de bronnen uit een basisbedrag en variabele bonussen. 

De 18-jarige jeugdinternational wordt aanvankelijk gehaald voor Barcelona B, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Meerdere spelers van dat team komen regelmatig uit voor het 'grote Barcelona'. 

Reis zou ook hebben afgedwongen dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de A-selectie mee gaat op oefentrip naar Japan. Dan kan het zomaar zijn dat Reis - die zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld tot basisspeler bij FC Groningen - met Messi, Suarez en Frenkie de Jong op het veld staat. Dat is een schril contrast met vier jaar geleden. Toen voetbalde Reis nog voor de amateurs van Hoofddorp.