Sport

Vanaf nu alle hens aan dek voor Bauke Mollema in de Tour

De Tour de France is al weer bijna twee weken bezig en gaat de beslissende fase in. Vanaf nu gaan de hoogtemeters een grote rol spelen. In de komende zes etappes doemt de ene berg na de andere op met vier keer een finish bergop. De uitgangspositie voor Bauke Mollema is de dertiende op 2.31 minuten van leider Primoz Roglic.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

En de lastigste van de zes staat direct vrijdag op het programma. Liefst 4400 hoogtemeters moeten de renners op weg naar Puy Mary Pas de Peyrol in het Centraal Massief overwinnen. Zeven beklimmingen staan er op het menu met een hele zware finale. De voorlaatste col kent een stijgingspercentage van gemiddeld negen procent en de laatste twee kilometer naar Puy Marie ligt boven de elf procent.

Mollema weet waar hij aan toe is. Met zo'n zware dag voor de kiezen en de rest wat daarna gaat komen kan aanklampen zomaar betekenen dat er kansen zijn om op te schuiven in het klassement. Het ligt in de rangschikking nu nog redelijk dicht bij elkaar, maar de fase dat met minuten gesmeten gaat worden lijkt aanstaande. 

De Groninger finishte donderdag attent als één van de eersten van het  peloton. Des te zwaarder het wordt des te meer Mollema over het algemeen komt bovendrijven. Hij liet eerder deze week weten wel eens moeite met warmte te hebben. Dat is wanneer de Tour in juli verreden wordt meestal aan de orde. Het wordt zonnig en 25 graden. Zeker niet te warm, dus alle randvoorwaarden lijken in orde om de beste Mollema in actie te zien. Aan zijn taaiheid en doorzettingsvermogen zal het zeker niet liggen.