Sport

Tom van der Looi van FC Groningen naar Italiaanse Serie B

Tom van der Looi vertrekt per direct van FC Groningen naar Brescia Calcio. De 21-jarige middenvelder tekent een meerjarig contract bij de ploeg uit de Italiaanse Serie B. Van de Looi werd afgelopen seizoen door FC Groningen verhuurd aan NEC uit Nijmegen.


Leestijd: 1 minuut

Tom van der Looi van FC Groningen naar Italiaanse Serie B
Tom van der Looi van FC Groningen naar Italiaanse Serie B

Van de Looi doorliep de gehele jeugdopleiding bij de FC en maakte op 21 januari 2018 in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn debuut in de hoofdmacht van FC Groningen. De middenvelder startte als basisspeler in de Eredivisiewedstrijd op bezoek bij Willem II in Tilburg, waar zijn vader Erwin van de Looi op dat moment trainer was. Hij speelde vervolgens alle resterende competitiewedstrijden in dat seizoen van de eerste tot en met de laatste minuut.

Vanaf het moment dat Danny Buijs trainer werd in de zomer van 2018 raakte Van de Looi langzaam uit beeld. Vandaar dat de middenvelder vorig seizoen ook verhuurd werd. In totaal kwam hij tot 35 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen, waarvan 24 keer als basisspeler. Brescia Calcio degradeerde afgelopen seizoen uit de Serie A en heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau. (Foto: Twitter Tom van de Looi)