Sport

Scout FC Groningen maakt promotie naar AC Milan

Vooruitlopend op het naderende vertrek van algemeen directeur Wouter Gudde bij FC Groningen wordt manager Voetbal & Opleiding Art Langerer verantwoordelijk voor technische zaken. Om met de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen aan de slag te kunnen. En het hoofd scouting Wes Beuvink vertrekt per 1 april naar AC Milan.


Leestijd: 1 minuut

De ingang van stadion Euroborg
De ingang van stadion Euroborg

De uit Oldenzaal afkomstige Beuvink wordt onderdeel van het scoutingsapparaat van de Italiaanse voetbalgrootmacht. De 25-jarige Beuvink is sinds september 2019 in dienst bij Groningen en was sinds medio 2020 hoofd scouting. Binnen het zogeheten compositie-overleg neemt Arno de Jong, nu nog hoofd jeugdscouting bij FC Groningen, na 1 april de plek in van Beuvink in.

De Jong is al acht seizoenen betrokken binnen de scouting van de FC Groningen Opleiding. Begonnen als vrijwilliger en doorgeroeid naar een dienstverband binnen de club. Als hoofd jeugdscouting is De Jong verantwoordelijk voor het aansturen van het gehele scoutingapparaat binnen de Opleiding. De Jong maakt nu een volgende stap en tekende een contract tot medio 2027.  

Naast Langerer en De Jong hebben ook Henk Veldmate (Internationaal Scout), en hoofdtrainer Dick Lukkien zitting in het compositie-overleg. Voetbalcommissaris Han Berger houdt vanuit de Raad van Commissarissen toezicht binnen het compositie-overleg en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het orgaan dat de sportieve koers van FC Groningen uitzet.