sport

17 dec 2018, 12:12

Ron Jans stopt na dit seizoen als technisch manager FC Groningen

Ron Jans stopt na dit seizoen als technisch manager FC Groningen

Ron Jans stapt na dit seizoen op als manager technische zaken bij FC Groningen. De club maakte maandag bekend dat de oud-trainer heeft aangegeven dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ron Jans volgde op 1 juli 2017 Peter Jeltema op als technisch manager. “Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stúúrder dan een bèstuurder ben. Voor mezelf heb ik er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club en dat zal ik ook blijven doen. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan. En ik had ook gehoopt meer positiefs te bereiken”, zo licht Jans zijn beslissing toe.

FC Groningen-directeur Hans Nijland zegt de beslissing van Jans te respecteren en te accepteren. “De rol van technisch manager is geen eenvoudige en vraagt veel van de persoon. Ron heeft zich de afgelopen anderhalf jaar enorm vastgebeten in zijn functie en heeft al een tijd terug aangegeven dat deze periode voor hem een moment van evaluatie zou zijn”, aldus de algemeen directeur.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Ron zich tot die tijd vol overgave blijft inzetten voor de belangen van de club”, vervolgt Nijland. “Dat heeft hij als langstzittende trainer in de clubgeschiedenis gedaan en nu ook als technisch manager. We gaan de komende periode benutten om te kijken op welke wijze wij de functie die vrijkomt gaan invullen.”