Sport

Ricky Wu keert éénmalig terug naar Nic.; op 13 januari tijdens huwelijksreis

De Taiwanees Ricky Wu was een attractie in de Korfballeague toen hij een aantal jaren voor Nic./John Schokker Makelaardij in de zaal meespeelde. In de periode van 2009 tot 2012 was Wu de scorende man bij de Groningers. Wu is op huwelijksreis in Europa en trekt op zaterdag 13 januari éénmalig het shirt van Nic. weer aan.


Leestijd: 1 minuut

Ricky Wu keert éénmalig terug naar Nic.; op 13 januari tijdens huwelijksreis
Ricky Wu keert éénmalig terug naar Nic.; op 13 januari tijdens huwelijksreis

Inmiddels is er een hoop veranderd. Nic. speelt al een paar jaar niet meer op het hoogste niveau en dreigt zelfs te degraderen uit de Hoofdklasse, waarmee afdaling naar volledige anonimiteit het voorland is. Nic. staat puntloos onderaan en treft op 13 januari koploper Groen Geel uit Den Haag in het Alfa-college. De 29-jarige Wu is vaste kracht in het nationale team van Taiwan, qua sterkte inmiddels het tweede land ter wereld.

Voorzitter Wiebe van der Ploeg geeft aan dat er voor het begin van het seizoen ook contact is geweest met Ricky Wu. 'Er werd een lastig korfbaljaar voorzien en dan is Ricky Wu natuurlijk een perfecte versterking. Het contact is via zijn oude korfbalvrienden bij Nic. altijd heel stevig gebleven.  Maar het kwam toen niet rond. Hij is nu op huwelijksreis in Europa en een bezoek aan zijn korfbalvrienden mocht niet ontbreken. Als vereniging ontvangen we het echtpaar met open armen en hijzelf gaf aan dat hij graag wilde spelen.'

In het reisschema van Wu past alleen de wedstrijd tegen Groen Geel. Het is een leuke stunt, maar de vraag is of het éénmalige optreden Nic. de boost gaat geven om degradatie te voorkomen.