Reserves FC Groningen winnen wel; HHC Hardenberg met 1-0 verslagen

Een elftal met reserves en beloften van FC Groningen heeft dinsdagavond in Hardenberg met 1-0 gewonnen van HHC, uitkomend in de Tweede Divisie. De recent aangetrokken aanvaller Jannik Pohl maakte vlak voor rust het enige doelpunt. Vanuit de eerste selectie waren verder Amir Absalem, Tom van de Looi en Uriel Antuna van de partij.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Met trainer Danny Buijs zelf op de bank zag dat Pohl nogal de aandacht op zich wist te vestigen. Met name door het missen van mogelijkheden. Eerst bleef de Deen droog staan in een één op één situatie met de keeper en kort daarna miste Pohl in de 23e minuut een strafschop. Door het niet benutten van de kansen kreeg de thuisploeg een paar goede kansen, maar doelman Jan Hoekstra stond op zijn post.

Kort voor de thee wist Pohl een voorzet van Ahmad Mendes Moreira op waarde te schatten. Hij kwam goed voor zijn man en schoot binnen. Na de pauze was het, behoudens een vrije trap van Absalem tegen de lat, allemaal een stuk minder. Grote kansen kwamen er niet meer, waardoor Pohl voor het eerst in een groenwit shirt matchwinner werd.