Regelmatige competitiezege Donar; 89-65 winst op Rotterdam

Twee dagen na de belangrijke Europese zege op Cluj moest Donar alweer voor de competitie aan de bak. Liefst 3.500 fans waren afgekomen op het competitieduel tegen Forward Lease Rotterdam Basketbal. Donar won met 89-65. Het was niet groots, maar ruim voldoende om een duidelijke overwinning neer te zetten. Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League met 36 punten uit 20 wedstrijden.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Het begin was zelfs uiterst moeizaam. Na de eerste tien minuten stond het slechts 16-15. Vervolgens gaf de thuisploeg gas om de rust te bereiken met 44-32, maar dat niveau kon Donar niet vasthouden. Het begon nog goed met een aantal scores van Thomas Koenis, maar daarna werd het snel minder. Coach Erik Braal was ontevreden. Hij zag een gebrekkige concentratie bij een aantal van zijn spelers. Dat leidde tot onnodig balverlies en een verstorend ritme, maar de regie rol kwam nooit in gevaar. Sterker nog in het laatste kwart werden liefst 32 punten genoteerd.

Het slotkwart was verreweg het leukste deel van de wedstrijd. Zes punten in kwart 4 waren afkomstig van het grote talent Rienk Mast, die in de slotfase in het veld kwam. Evan Bruinsma was topscorer met 17 punten. Brandyn Curry noteerde 14 punten. Komende zaterdag staat voor Donar de uitwedstrijd tegen nummer drie Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Vervolgens wordt woensdag de Europese return tegen Cluj gespeeld.