Moeizame zege Donar tegen laagvlieger

Donar boekte donderdagavond een moeizame zege. In Den Haag werden de The Hague Royals met 67-53 geklopt. Na een bescheiden 29-25 voorsprong bij rust. Door de nederlaag van Leiden heeft Donar de koploper achterhaald. Beide ploegen hebben nu 16 punten uit 9 duels in de Dutch Basketball League.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het medekoploper zijn zal voor weinig vreugde gezorgd hebben. Daarvoor was het spel in Den Haag veel te matig. De thuisploeg, debutant op het hoogste niveau, nam in het eerste kwart de leiding en stond na tien minuten met 19-15 voor. De spelers van coach Ivan Rudez misten veel. Schoten van afstand vielen niet, er was veel balverlies en zelfs vanaf de vrijeworplijn werd bij driekwart van alle pogingen gemist.

De wedstrijd werd in het derde kwart beslist. Dankzij een aantal benutte driepunters kon een gat van een kleine twintig punten geslagen worden. Donar dat nog altijd zonder de geblesseerde Thomas Koenis en Justin Watts aantrad kon daardoor iets ruimer ademhalen. De thuisploeg ging steeds meer op de tenen lopen in Sportcampus Zuiderpark, maar gaf niet op.

In het laatste kwart slaagde Donar er niet in om nog verder afstand te nemen en voor een grote zege te gaan. De Groningers verloren het laatste kwart met 15-13 en eindigde de wedstrijd bij 53-67. Jarred Ogungbemi-Jackson en Davonte Lacy waren topscorer met 13 punten. Komende zaterdag treedt Donar in MartiniPlaza aan tegen nummer vier Z&Z Feyenoord. De Rotterdammers hebben vier punten minder dan Donar.