Sport

Bondscoach Mischa Visser neemt bij de KNVB afscheid met nederlaag

Ruim vijftig jeugdinterlands zat Mischa Visser de afgelopen zes jaar op de bank bij wedstrijden van het Nederlandse jeugdelftallen. Daar kwam dinsdagavond in Veendam een einde aan. Aan de Langeleegte verloor Oranje onder 19 met 3-2 van België. Zo nam Stadjer Visser afscheid met een nederlaag.


Leestijd: 1 minuut

Mischa Visser na zijn laatste interland als coach bij de KNVB
Mischa Visser na zijn laatste interland als coach bij de KNVB

De 37-jarige Visser had meerdere leeftijdscategorieën onder zijn hoede en eindigde met Oranje onder 19 waarmee hij afgelopen week kwalificatie voor het EK probeerde af te dwingen. In Veendam speelde Oranje drie kwalificatieduels. Een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk afgelopen weekend zorgde ervoor dat de kansen op kwalificatie verkeken waren.

Nederland kon tegen België qua punten nog op gelijke hoogte komen, maar de Fransen gaan op basis van onderling resultaat sowieso door. Voor maar liefst zesduizend toeschouwers lukte het niet om positief af te sluiten. De Zuiderburen waren met 3-2 te sterk. Zo eindigde Visser in mineur. Zijn hoogtepunt was in 2022 toen met Oranje onder 17 de EK-finale bereikt werd. Ook toen waren de Fransen te sterk.

Wat Visser gaat doen is nog onduidelijk. Hij is analist voor het grote Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Dat blijft de trainer voorlopig ook doen. Daarnaast doorliep Visser, die eerder vier jaar trainer bij Be Quick 1887 was en de Good Old van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie loodste, de cursus coach betaald voetbal. Na zijn periode bij Be Quick liep Visser stage bij FC Groningen. (Foto: YouTube)