Sport

Michiel Gerritsen blijft behouden voor Nic.; assistent van Harold Jellema

Oud-korfballer Michiel Gerritsen is met ingang van volgend seizoen assistent-coach bij Nic./Alfa-college uit Groningen. Daarmee heeft het bestuur van Nic. haar technische staf rond. Al eerder werd duidelijk dat Harold Jellema de nieuwe hoofdtrainer wordt. Gerritsen moest eind vorig jaar noodgedwongen stoppen toen een succesvolle rentree na drie kruisbandoperaties niet mogelijk bleek.


Leestijd: 1 minuut

Voor het tweede team van Nic. is Jan Jouke Flokstra, een inmiddels zeer ervaren trainer aangesteld. Flokstra is in het tweede deel van het veldseizoen de coach bij de wedstrijden in de Ereklasse van Nic. 1. Verder blijven Joeval Benjamins en Sport Medisch Centrum Zuid hun diensten verlenen aan de gehele selectie. Benjamins is verantwoordelijk voor de conditietraining en fysieke trainingsprogramma. Sport Medisch Centrum Zuid is op het gehele medische vlak betrokken bij de vereniging, waarvan het vlaggeschip zich ternauwenood in de zaal wist te handhaven in de Korfbal League..

Harold Jellema is blij met zijn staf. "Met deze mensen kunnen we volgend jaar met een jonge groep bouwen aan een topteam met als uiteindelijk doel mee te draaien in de top van de korfballeague. Met Michiel krijgen we een zeer betrokken clubman met veel spelerservaring, die hij kan overbrengen op de groep. Ook prijzen we ons gelukkig met een ervaren trainer als Jan Jouke voor het tweede, waarmee de aansluiting tussen het eerste en tweede team goed geborgd is."