sport

08 sep 2019, 19:07

Lycurgus wint en verliest in voorbereiding van Duitse SVG Lüneburg

Lycurgus wint en verliest in voorbereiding van Duitse SVG Lüneburg

Lycurgus heeft afgelopen weekend gewonnen en verloren van SVG Lüneburg. In Borger waren de Duitsers zaterdag met 3-2 te sterk en een dag later zegevierde de vice-landskampioen met 3-2. Net als vorig weekend kwamen alle spelers in actie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De revanche kwam zondag tot stand in Sporthal Beijum bij de vereniging Lycurgus. Na een tweetal clinics voor mini's en oudere jeugd was het de beurt aan beide teams. De setstanden waren 16-25, 27-25, 21-25, 25-18 en 15-10. 'Het is leuk om bij de eigen vereniging te spelen. Het was een mooie kick-off om de samenwerking verder te versterken,' aldus coach Arjan Taaij na afloop.

Een dag eerder in Sporthal De Koel in Borger was het qua stand andersom. De nummer vier van de Bundesliga trok het duel in de vijfde set naar zich toe. In dit duel waren de cijfers 21-25, 17-25, 25-18, 25-23 en 11-15. In beide wedstrijden zag de coach hetzelfde beeld. 'In de verschillende samenstellingen waarin we gespeeld hebben zie je dat we volleyballend veel mogelijkheden hebben, maar in de afstemming gebeuren soms nog gekke dingen. Daar moeten we verder aan werken. Er zit sowieso veel energie in de groep en er wordt hard gewerkt.'

Komend weekend krijgt de oefencampagne een vervolg in Duitsland voor twee duels tegen TSV Giesen GRIZZLYS, vorig seizoen tiende in de Bundesliga. De competitie begint medio oktober.