Sport

Lycurgus wil het zaterdag afmaken; anders volgt stevige logistieke uitdaging

Het was een dikke tegenvaller afgelopen zondag dat de volleyballers van Abiant Lycurgus er niet in slaagden om in de strijd om de landstitel in hun voordeel te beslissen. Het stond 2-0 in de best-of-five serie tegen Seesing Personeel Orion en voor 3.000 toeschouwers leken de randvoorwaarden aanwezig om het af te maken. Het liep anders. Orion won met 3-2. Zaterdag gaat Lycurgus in Doetinchem weer op jacht naar de derde zege. Lukt dat niet dan staat de club voor een helse uitdaging.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus wil het zaterdag afmaken; anders volgt stevige logistieke uitdaging
Lycurgus wil het zaterdag afmaken; anders volgt stevige logistieke uitdaging

Finale vier begint om 15.30 uur in Doetinchem. Mocht Orion de stand gelijktrekken dan volgt nog geen 24 uur later de beslissende vijfde wedstrijd in MartiniPlaza. Dat betekent dat er amper tijd is om alles wat nodig is om de wedstrijd te kunnen organiseren uit te voeren. De vloer moet gelegd worden, programmaboekjes moeten gedrukt worden en er moeten zoveel mogelijk kaarten verkocht worden. Met name dat laatste is een lastig punt, omdat het verleden uitgewezen heeft dat de club er veel energie in moet steken om de mensen naar MartiniPlaza te krijgen. Die tijd is er deze keer niet.

Het wedstrijdschema is zo in elkaar geperst, omdat de volleybalbond het weekend erna al spelers opeist voor het nationaal team. Dat zou betekenen dat zowel Lycurgus als Orion het weekend na komende zaterdag en zondag niet meer over hun sterkste selectie kunnen beschikken. Het kan allemaal voorkomen worden als Lycurgus er zaterdag in slaagt om het tweede matchpoint te verzilveren. Om dan het derde kampioenschap op rij te kunnen vieren. Er zullen ongetwijfeld revanchegevoelens leven in de ploeg na de deceptie van afgelopen zondag.